Löpkalender 2018

Sitter och kikar runt, anmäler och planerar in lopp under 2018. Jag är så jäkla taggad på det här året så jag kroknar! Hittils har jag anmält mig till fem lopp fram t.o.m juni men avvaktar lite och ser hur jag ska göra därefter. Alla roliga lopp ligger ju så långt bort och som student får man ju lov att tänka efter lite, hehe. Även om jag skulle vilja lägga vartenda öre på lopp, löpargadgets och träningsresor. 
 
Som det ser ut nu har jag fått ihop tre halvmaror, en mara och fyra sub-10-km-lopp. Skulle vilja öka på och i vart fall springa tio lopp under säsongen men det brukar lösa sig under årets gång och fyllas på allt eftersom.
 
Highlighten på året blir ju minst sagt mitt livs första mara vilket jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning. Målet ligger på under fem timmar (utan allt för mycket ont, värk och haltande) vilket är rimligt och genomförbart och jag har gjort upp en väl utarbetad plan med styrketräning och löpträning som jag tror kommer räcka till. Jag kommer använda både Göteborgsvarvet och Kungsbackaloppets halvmaror som checkpoints för detta. Välja att inte satsa på PB och pressa mig sönder och samman för att komma sub 1.50 utan använda dessa lopp i mara-förberedelsen som träningspass. Lägga mig i mitt maratempo, känna på lopp-pulsen och vara nöjd med resultatet även om det inte har förbättrats från tidigare prestationer. Tänka långsiktigt och på de stora målet. 
 
 
Anmälda: 
- Varvetmilen, 25 mars. 10 km. 
 
- Kungsbackaloppet, 21 april. 21 km. 
 
- Vårruset, 7 maj. 5 km. 
 
- Göteborgsvarvet, 19 maj. 21 km. 
 
- Stockholm maraton, 2 juni. 42 km. 
 
 
Ska anmäla: 
- Midnattsloppet, 25 augusti. 10 km. 
 
- Stockholm halvmaraton, 15 september. 21 km. 
 
- Mudrun traillopp, 22 september. 7 km. 
 
 
2018 kommer bli ett bra år! På många vis